maandag 1 november 2010

Eerste dag Paramaribo

Dag allemaal,

Nadat onze vlucht toch een half uur vertraging had, vertrokken we toch op weg naar de luchthaven van Paramaribo. Na een vliegreis van 9 uur landen we eindelijk, midden tussen alle oeroude bomen. Tijdens het snelle dalen was er nog geen landingsbaan te bekennen, en opeens land je dan toch op het asfalt. Als eerste zijn we natuurlijk maar wat liquide middelen gaan halen, waar opeens een oud klasgenoot van ons op een reclameposter hing.

Eenmaal buiten het vliegveld wordt je opgewacht door een horde Surinamers, en voor je het weet zit je in een taxi naar Paramaribo. Onze verwachting was dat elke Surinamer een enthousiaste kletsmajoor was, maar deze taxichauffeur heeft geen woord gezegd. Aangezien Suriname maar 2 hoofdwegen heeft is dit een weg die voornamelijk rechtdoor gaat. Onderweg was er heel veel te zien. Zo staan er luxe huizen naast kleine krotjes waar indianen wonen. Ook zijn er heel veel niet afgebouwde huizen.


Een wél afgebouwd huis, pittoresk in Paramaribo


Eenmaal aangekomen in hostel Zus & zo zien wij dat we uitzicht hebben op de Palmentuin -staat op de lijst van UNESCO- en de achtertuin van de president! We zitten dus midden in het hartje van de stad. Onze kamer is klein maar schoon, en gelukkig voorzien van een airco die eigenlijk dag en nacht staat te brommen. 's Avonds zijn we gaan eten in een indisch restaurant met Pascal, een jongen uit Wageningen die ook in het hostel zit. Tijdens het avondeten hebben we gelijk kennis gemaakt met Parbobier, bier dat o.a. rijst als ingrediënt heeft. Daarnaast kreeg iedereen 2 volle borden eten.


Ons uitzicht vanuit het hostel


Voor de rest hebben we vandaag een toeristische tour gemaakt door de stad en we hebben een middagje op een terrasje gezeten met een local van 70. Hij heeft ons veel verteld over Suriname en met hem hebben we gelijk een visafspraak gemaakt.

Maar nog belangrijker: we hebben alvast wat data over Marowijne opgevraagd bij het Algemeen bureau voor Statistiek. We liepen er eigenlijk toevallig langs, en gingen op goed geluk en zonder verwachtingen naar binnen. Maar nadat wij 2 woorden hadden gezegd konden werden we al doorgestuurd naar een kantoortje, waar we konden aangeven welke informatie we precies wilden. Dit hebben we gelijk meegekregen nadat elk blaadje (18 stuks!) apart bestempeld werd.

We houden jullie op de hoogte!

2 opmerkingen:

  1. Een hele prettige en leerzame tijd in Suriname toegewenst.

    Rudi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fa wakka!

    Ik volg deze blog op de voet hoor, ben een fan :)

    Leuk om te horen dat jullie al zo veel leuke dingen gedaan hebben. Ik stuur later een mailtje (--> Gretige).

    x

    BeantwoordenVerwijderen