donderdag 4 november 2010

Commewijne en de tropische regenbui

Hallo allemaal,

dinsdag zijn wij als ware toeristen op de fiets naar de overkant van de rivier gevaren om Commewijne te verkennen. Halverwege de boottocht vaarden we langs een gezonken Duits schip (WO2), waar de schipper ons op liet staan, erg gaaf. De overkant van het water is een groot contrast met het drukke Paramaribo. Er zijn weinig auto's en veel minder mensen. Er schijnt geen bedrijf te zijn aan die kant, dus iedereen moet de oversteek via de 'platte brug' (per korjaal) maken naar de stad, om daar te werken.

De weg naar Peperpot

Onze fietstocht naar Peperpot (via, verrassend genoeg, 'de weg naar Peperpot') was warm, maar erg mooi. In Peperpot is de oude koffiebranderij te zien en staan een paar mooie koloniale huizen. Vervolgens zijn we het natuurreservaat ingegaan, waar we veel mooie vogels en een aapje hebben gezien.

De volgende dag besloten we een studiedag te houden bij café 't Vat, we hadden namelijk al gezien dat hier stopcontacten en internet waren dus het leek ons een prima plek. Op het moment dat we de rekening gevraagd hadden en wilden vertrekken, kwam de eerste tropische regenbui uit de lucht dus moesten we wel blijven. Achteraf bleek dit niet zo'n ramp te zijn, want na een paar minuten kwam meneer Tirtotaroeno naast ons zitten. Hij werkte voor Suralco, wist veel te vertellen over het mislukken van ondernemingen in Moengo en de oorzaken hiervan. Hij heeft een mail gestuurd naar een bekende bij de houtzagerij van Moengo, die zich ook bezig hield met de werkgelegenheid in het gebied. Een interessant contact voor ons dus.

Koloniaal huis vlakbij Fort Zeelandia

Vandaag hebben we maar liefst vier uur lang rondgelopen bij Fort Zeelandia. Erg bijzonder om gebouwen die zo in Nederland hadden kunnen staan, hier te zien. We hebben nog een aantal wijze levenslessen meegekregen van een van de opzichters en nu zitten wij weer bij het hostel te lunchen, waar we de rest van de middag zullen gaan studeren.

Dit was het voor vandaag. Jullie horen weer van ons!

1 opmerking:

  1. Hey daar!
    Superleuk om jullie eerste bevindingen te lezen! Mooi dat jullie ons in Paramaribo straks wegwijs kunnen maken.
    Wij kunnen hier in Nederland nog even van de nachtvorst genieten en dan komen we jullie kant op!
    Xx Meinou

    BeantwoordenVerwijderen